12 Oktober 2022

Ontdek Zeeland in het najaar

In de zomermaanden het heerlijk om al het moois van Zeeland te ontdekken, maar ook in het najaar is Zeeland prachtig! Zeeland biedt genoeg leuke activiteiten voor zowel binnen als buiten tijdens herfstachtige dagen. Wij hebben hieronder onze favorieten op een rijtje gezet. 

Zeeuwse steden

1. Middelburg
De veelzijdige hoofdstad Middelburg biedt de perfecte combinatie van boetiekjes en grotere winkelketens waar u van alles kunt vinden, zoals kleding, accessoires en leuke souvenirs.

Daarnaast heeft Middelburg nog meer te bieden. Namelijk een rijke geschiedenis die nog steeds terug te zien is in het huidige straatbeeld. Middelburg is een levendige stad door de vele evenementen, winkels en horecagelegenheden. Daarnaast heeft de stad genoeg monumenten en musea waar u eens een bezoekje aan kunt brengen. Loop bijvoorbeeld eens vanaf de Abdij langs de Lange Jan en door het Reigerstraatje richting de Kuiperspoort.

2. Goes
Wist u dat Goes een echte modestad is? De historische binnenstad heeft veel zelfstandige winkels. Of u nu opzoek bent naar mode, accessoires of lekker eten en drinken, Goes heeft het allemaal. Daarnaast bevinden zich op de grote markt genoeg restaurants waar u tussen het winkelen door lekker kunt bijkomen onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers.

Ook kunt u eens een bezoekje brengen aan de Stadshaven van Goes. De haven is sinds 1974 in gebruik als passantenhaven en bevindt zich midden in het centrum.

3. Zierikzee
Naast Middelburg en Goes bevinden zich in Zierikzee ook genoeg leuke boetiekjes en winkels waar u lekker kunt winkelen. Ook aan monumenten zal de stad zich niet ontbreken. Zierikzee heeft ruim 500 monumenten. Neem bijvoorbeeld het Gravesteen, Burgerweeshuis en de Dikke Toren. Dit maakt Zierikzee een veelzijdige stad die erg populair is onder toeristen.

Culinaire Parels  
Wilt u tijdens de koudere herfstdagen lekker opwarmen onder het genot van een kofje koffie? Of heeft u toch meer zin in een goed glas speciaal bier of wilt u genieten van een uitgebreide culinaire maaltijd? Dan bent u in Zeeland aan het goede adres. De variatie en mogelijkheden zijn enorm!

Proef Zeeland bij Het Kaslokaal in Oostkapelle en vergeet even de wereld om u heen terwijl u geniet van een heerlijke lunch of een high tea met huisgemaakte taart. Meer zin in een goed glas wijn? Bezoek Strandbar Bombaai in Westkapelle tijdens een prachtige zonsondergang. Bombaai is in 2020 uitgeroepen tot beste nieuwe strandpaviljoen van Nederland.

Genoeg keuze dus! Bent u benieuwd waar u nog meer terecht kunt voor een passend diner? Neem dan een kijkje in onze restaurantgids. Hierin staan een aantal restaurants waarvan wij zeker zijn dat u zult genieten van alles wat Zeeland culinair te bieden heeft.

Fietsen in Zeeland 
Op een mooie dag in de herfst of winter is Zeeland prachtig om door heen te fietsen. Heeft u zin in een natuurlijke route? Ga dan voor de charme van Veere en kies deze route. Heeft u meer zin in een combinatie van het Zeeuwse achterland en de stad? Kies dan voor een route door de stad Middelburg. Bij de receptie van het hotel zijn ook fietsroutes te koop die zeker de moeite waard zijn om eens uit te proberen!

Weetje
Wist u dat Zeeland benoemd is tot één van de best beoordeelde fietsprovincies van Nederland door het Landelijk Fietsplatform? Samen met drie andere provincies staat Zeeland aan de top met een score van 4,5 sterren van de 5. Er zijn oneindig veel prachtige fietsroutes in Zeeland!

Wandelen in Zeeland
Liever Zeeland te voet ontdekken? Maak een wandeling door de Zeeuwse natuur langs de kustlijn of door de prachtig gekleurde bossen. Kies bijvoorbeeld een wandelroute door het natuurgebied de Manteling, vlakbij Kasteel Westhove en op een steenworpafstand van Villa Magnolia of bezoek het prachtige kustgebied Oranjezon.   

Rufen Sie uns an

Wir helfen Ihnen gerne zwischen 8.30 und 17.30 Uhr. Vergessen Sie nicht, Ihren Ländercode hinzuzufügen.
Bitte eine gültige Telefonnummer eingeben.
Bitte eine gültige Name eingeben.
{Spam:body} {Spam:validation}