Tuinen

Ontdek de prachtige tuinen van Villa Magnolia

We zijn erg trots op de tuinen van Villa Magnolia en doen er dan ook alles aan de tuinen zo goed mogelijk te onderhouden. U kunt er altijd wel iets nieuws ontdekken, ongeacht het seizoen. De Villa zelf is vernoemd naar de Magnolia, een groene, bladrijke plant met grote bloemen. Deze plant komt van nature eigenlijk nauwelijks in West Europa voor, maar werd door de Fransen in de 17e eeuw vanuit het Caribisch gebied geïmporteerd. De Magnolia bloeit het beste bij windstil weer. Dat maakt het zo ontzettend moeilijk om de plant in Zeeland te laten groeien. Tot 1944 groeide deze plant wel degelijk in de tuinen van de Villa. In dat jaar is als onderdeel van de bevrijding van Nederland besloten de dijken van Walcheren te bombarderen en het eiland onder water te zetten, om zo de positie van de Duitsers te verzwakken. Oostkapelle heeft gedurende de oorlog ruim een jaar onder water gestaan en toen met de wederopbouw begonnen kon worden, waren alle planten en bloemen weg.

Zeeuws landschap

Veel van de bloemen en planten die van nature in Zeeland voorkomen, zijn de afgelopen jaren verdwenen vanwege herbestemming van land en waterwinning. Villa Magnolia werkt nauw samen met Stichting Het Zeeuws Landschap om dit proces om te draaien. Nieuwe planten die geplaatst worden, zijn enkel planten die oorspronkelijk al in de regio groeiden. Deze vindt u onder andere terug in de tuinen rondom de Boerderij.

De tuinen rondom de Villa zelf kunnen tegenwoordig het beste omschreven worden als een Engelse Cottage tuin. De charmante tuin wordt omheind door groene hagen en vormt zo de perfecte plek om heerlijk te ontspannen. De sierlijke tuin staat vol met rozen en hortensia's, bloemen en planten die passen bij de stijl van een cottage tuin rond de periode waarin de Villa is gebouwd. In de tuinen vindt u op verschillende plekken zitjes en sun loungers om optimaal van de zon en de schoonheid van de tuinen te kunnen genieten.

Engelse landschapstuin

De tuinen rondom de Orangerie en de Studio's zijn aangelegd in de Engelse Landschapsstijl en hebben een hele andere identiteit. Deze tuinen imiteren eerder de natuur en geven u het idee dat u zich midden in de velden begeeft. Een wandeling door deze tuinen is dan ook zeker de moeite waard. Het kan zo maar zijn dat u herten, konijnen of zelfs fazanten tegenkomt.

Tijdens een wandeling door onze tuinen komt u vast het thee-paviljoen tegen, verstopt achter de groene hagen tussen de tuinen van de Villa en de Oranjerie. De ramen van dit gebouw zijn eigenlijk de glas-in-lood ramen van de originele serre van de Villa. Nadat de Villa was uitgebouwd moest deze serre wijken maar we wilden de ramen graag bewaren en hebben ze in het thee-paviljoen een nieuwe bestemming kunnen geven.